Liepaja - Dimart (16/04/24)

En la sessió de hui, hem tingut la possibilitat de entrar a dos classes d’informàtica. En la primera eren alumnes de 3r curs (l’equivalent al primer curs de cicle superior). La sessió estava dedicada a la creació de pàgines web, utilitzant Java, PHP, i HTML entre d’altres. El professor genera errors i els alumnes, identifiquen el problema i plantegen la solució (tot des d’una plataforma semblant al nostre Aules). En la següent classe (alumnes de segon curs de grau mitjà) estan treballant amb el programa GIT. Ací el professor dirigeix la classe i els alumnes sols intervenen per preguntar o participar d’alguna activitat.

Cal dir que les sessions ací són de 80 minuts, amb 10 minuts de pausa entre una i altra. Ens sorprèn l’atmosfera de silenci que impera en les classes, i el nivell d’atenció i respecte de l’alumnat.

Finalment aquesta jornada ha conclòs amb una reunió amb la coordinadora de pràctiques, encarregada de les pràctiques en les empreses i de la implantació del sistema dual. Ací tot l’alumnat participa del programa Dual, són els propis alumnes qui han de buscar i contactar amb les empreses (tot i que ells compten amb una bolsa), és el centre qui costeja la seguretat social.

Les pràctiques en empresa (el que equivaldria a les nostres FCT) es desenvolupen durant 3-4 mesos (a intervals de temps seguit o per separat). Aquestes pràctiques no son remunerades, però molts d’elles tenen la possibilitat de quedar-se treballant després del 2n curs.






Comentarios

Entradas populares de este blog

Berlín - Dimarts (13/02/24)

Berlín - Dilluns (12/02/24)

Berlín - Dijous (15/02/24)